Vita Pura

Het eerste Biomimicry Showcase huis ter wereld!

Toen we net de vergunning binnen hadden voor de bouw. Kwam DTV nieuws langs voor een interview.

https://dtvnieuws.nl/fragmenten/video/woning-gebaseerd-op-termietenheuvels-en-botstructuren

Vita Pura
Vita Pura

Vita Pura is opgebouwd uit prefab strobouw elementen. De elementen bestaan uit natuurlijke materialen en geperste stro als isolatie. De elementen zijn in de werkplaats vervaardigd. Hierdoor is het ook mogelijk om een sociaal maatschappelijke component aan de bouwmethode toe te voegen en te werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Vita Pura

De vloeren van Vita Pura zijn op locatie ‘geprefabt’. De houten balken zijn geoogst uit een drukkerij in Utrecht. Deze balken en hun afmetingen waren de basis voor het ontwerp van de woning.

Vita Pura

Het bovenste dakraam , is een van de twee daarmee, die worden gebruikt voor nachtventilatie. Dit principe is onderdeel van het termietenheuvel ventilatie systeem en zorgt voor natuurlijke (nacht)koeling. Het dakraam is elektrisch en bevat een regensensor.

Vita Pura

Tijdens de bouw hebben we meerdere maken, in het huis, zonder problemen, bezoek gekregen van een roodborstje. Op deze foto zit zij/hij op een keukenkastje.

 

Het Roodborstje als krachtdier geeft aan dat het belangrijk is om je grenzen te kennen en die aan te durven geven. Bescherm jouw passie, jouw visie, jouw droom, en zeker je gezin.

Vita Pura