Sluggy

Tijdens een arist-in-residency hebben we, in een crossover met SPARK Campus en Keramisch Atelier Cor Unum, dit interactieve zeebeestje ontwikkeld.

Dit filmpje is samengesteld en geeft een samenvatting van de inspiraties die hebben geleid tot de ontwikkeling van ‘SLUGGY’.

Vanwege schaarste van materialen op het aardoppervlak, wordt het lucratief genoeg om nu ook mijnbouw te plegen in het laatste ongerepte ecosysteem, de diepzee. Er is veel onbekend over de diepzee en ook de impact die dit ecosysteem heeft op de algehele balans op aarde is onbekend.

Sluggy

Er zijn ontelbaar veel nog onbekende soorten die leven in dit unieke ecosysteem. En waar we als biomimics veel van kunnen leren. Deze wezens zijn vaak transparant waardoor hun organen zichtbaar zijn. En vaak zijn ze bioluminiscent; wat betekent dat ze licht geven.

Sluggy

Dit is een natuurlijke inspiratie voor kleurgebruik. Op dit moment zijn we met onderzoek bezig naar hoe we de interactieve lichttechniek en het glazuur op het porselein goed op elkaar kunnen afstemmen.

Sluggy

Ter afsluiting van het artist-in-residentschap gaf ik een lezing over biomimicry, wat we kunnen leren van  natuur over de balans in ecosystemen en het maakproces van ‘SLUGGY’.

Sluggy
Sluggy
Sluggy

Eerste proef met glazuur.

Wordt vervolgd!

Sluggy

Script voor het programmeren van emoties van ‘SLUGGY’.