Recreatieruimte Abdij van Berne

De Abt van de Abdij van Berne wilde een ruimte om in een aangename sfeer bijeen te komen en zo de gemeenschap wat dichter bij elkaar brengen. In de Abdij zijn nog ongeveer 35 Norbertijnen actief. Waarvan een aantal rond de dertig en veertig jaar zijn. Maar de meesten boven de 70.

Een uitdaging om voor ieder wat wils te realiseren.

We hebben twee wandjes gesloopt waardoor we de keuken konden omdraaien en deze een open karakter kon krijgen. Ook is er meer zicht op de tuin en de volière. Als ruimte scheiding is een grote op maat gemaakte plantenbak toegepast.

Men was zeer gehecht aan een aantal meubels die we terug hebben laten komen. Daartoe behoort o.a. de ovale tafel met stoelen en de klok. Als er iemand binnen de gemeenschap, maar buiten de Abdij overlijdt, gaat de inboedel naar de Abdij. Hierdoor was er beschikking over een aantal opslagruimten vol met meubels en kunst. Na een inventarisatie hebben we hieruit een selectie gemaakt van wat  we wilden en konden hergebruiken. Soms met enige aanpassingen zoals het verhogen van stoelen, het opnieuw bekleden en zo is de lange rechthoekige tafel in de keuken van oude knielbankjes gemaakt.

Dit project is gerealiseerd in samenwerking met Henriette Ausems (advies & styling), Willie van Daal (technische dienst) en opdrachtgever de Abt, dhr. Denis Hendrickx.

Recreatieruimte Abdij van Berne

Na het snoeien van een aantal takken en het verwijderen van vitrage kwam er zicht op de volière in de besloten binnentuin.

Recreatieruimte Abdij van Berne