De Kleine Aarde

De Kleine Aarde in Boxtel was vanaf 1972 een proeftuin die pioniers de ruimte bood om te experimenteren met onder meer ecologische landbouw, duurzame energie en anders wonen.  

Vanaf 2023 komen opnieuw verschillende functies samen: een praktijkcentrum, cultuur- en inspiratiecentrum, debatcentrum, onderwijs- en onderzoekscentrum en innovatiecentrum. Het samenbrengen van verschillende functies, sectoren en actoren maakt deze Plaats tot een unieke plek.

Op en rond De Kleine Aarde ontwikkelen we boerenprogramma’s en werken we actief mee aan het opzetten van een regionaal lerend boerennetwerk. Belangrijk daarbij is dat alle deelnemers echt mee op reis gaan, voor de langere termijn. Daarom is er ook veel aandacht voor het welzijn en de persoonlijke ontwikkeling van de boeren en andere plaatsgenoten.

 

De Kleine Aarde

Daarnaast komen er op De Kleine Aarde onder meer programma’s rondom nieuwe economie. Verder zoeken we uit hoe techniek en robotisering kunnen bijdragen aan volhoudbare extensivering en een natuur gedreven voedselproductie. We werken met kennis uit de praktijk maar nodigen ook kunstenaars uit voor een meer speculatieve blik op de toekomst.

In de Plaatsen kenniscoalitie staat samen leren centraal. Daaraan kan iedereen meedoen die voor de aarde wil zorgen. Daarvoor organiseren we regionale en landelijke activiteiten en excursies om zo onze relatie met een gezond voedselsysteem herstellen.

De Kleine Aarde