Verbouwing koetshuis Frankrijk
Koetshuis Frankrijk gevel cour
Koetshuis Frankrijk gevel cour
Koetshuis ouder slaapkamer
Koetshuis ouder slaapkamer
Koetshuis licht ouder slaapkamer
Koetshuis licht ouder slaapkamer
Koetshuis badkamer ensuite
Koetshuis badkamer ensuite
Koetshuis badkamer ensuite
Koetshuis badkamer ensuite
Koetshuis entree cour
Koetshuis entree cour
Koetshuis tweede badkamer
Koetshuis tweede badkamer
Koetshuis tweede badkamer
Koetshuis tweede badkamer
Koetshuis verhoogde vloer
Koetshuis verhoogde vloer
Koetshuis keuken
Koetshuis keuken
Koetshuis slaapkamer gasten
Koetshuis slaapkamer gasten
Koetshuis woonkamer en hoogslaper
Koetshuis woonkamer en hoogslaper
Koetshuis hoogslaper
Koetshuis hoogslaper
Koetshuis raampjes hoogslaper
Koetshuis raampjes hoogslaper
Koetshuis gevel kasteeltuin
Koetshuis gevel kasteeltuin

Verbouwing koetshuis Frankrijk


Dit oude koetshuis hebben we verbouwd tot een lichte flexibele en efficiente ruimte.


In het oorspronkelijke plan was er een grote woonkamer, een kleine keuken, een badkamer en een slaapkamer.


Door ruimtelijk te puzzelen met de hoogte zijn er 4 slaapvertrekken en twee badkamers gerealiseerd. Door de vloer op te hogen is vanuit de keuken zicht over het cour en de kasteeltuin.


De electrische verwarming is vervangen door een palletketel die een droge stralingswarmte geeft. Hierdoor worden de dikke muren van het koetshuis opgewarmd en de gehele ruimte comfortabel verwarmd. 


Door raampjes toe te passen boven de keuken naar de slaapkamer en bij de hoogslaper kan het licht dat binnen valt ook in de ruimtes komen die meer afgesloten zijn.

In de muur aan de zijde van de slotgracht zijn twee extra raampjes geplaatst voor licht en zicht op het kasteel.



Credits foto's: Catherine O'hara photography



Webdesign by FRAAi architecten