Profiel omschrijving

      Prijzen

      Publicaties

      Vermeldingen

Als biomimicry architect wil ik biomimicry zoveel mogelijk in de praktijk brengen. Daarvoor valt er op veel vlakken nog werk te verrichten. Om mensen bekend te maken met biomimicry. En om ze mee te nemen in de wereld van de natuur en wat en hoe we van haar kunnen leren. Daarom is het nodig om op meerdere niveaus te werken. 


1 - Als architect, waarbij ik ontwerp, bouw en organiseer volgens de principes van biomimicry. Daarbij zie ik het gebouw van de toekomst als organisme dat volledig in balans is met zijn natuurlijke omgeving.


2 - Top down op 'meta' niveau waarbij ik als partner bij Spinwaves, samen met Serena Scholte grote bedrijven help met complexe technische en organisatorische opgaven. www.spinwaves.nl


3 - Op productniveau. Zo heb ik bijvoorbeeld een gevel ontwikkeld die geinspireerd is op de principes van biomimicry. www.flexagon.nl

En samen met Nadia Jeloulli-Guachati heb ik de Bio Nano Scope Box ontwikkeld. Een box met 3D geprinte natuurlijke nanostructuren die inspiratie vormen om nieuwe duurzame materialen te ontwikkelen. www.biom-nl.nl


4 -  Binnen het onderwijs. Waar ik lesprogramma's heb ontwikkeld en gedoceerd voor WO (o.a. TUe, Academie van de bouwkunst), HBO (AVANS, Fontys, Aeres, Saxion), voor docenten van het MBO (Sint Lucas) en voor voortgezet, middelbaar en basisonderwijs. Etc.

Aansluitend op het onderwijs  heb ik over het algemeen plaats voor een aantal stagiaires. Bij voorkeur met diverse achtergronden. Dat varieert tot nu toe van biologen, ecologen, industrial designers, milieutechnologen, architecten, bouwkundigen, communicatie studenten, etc.


5 - Lezingen. Om mensen te inspireren over biomimicry en hoe je biomimicry in de praktijk kunt brengen. Ik geef gemiddeld 1 lezing per week. 


6 - Binnen stichting BiomimicryNL ben ik contactpersoon voor de richting 'Architectuur en Design'. www.biomimicryNL.org


 

 FRAAi Architecten


+31 (0)6 48490050


info@fraai-architecten.com


Loosbroeksestraat 1d

5384 SV Heesch