Recreatieruimte Abdij van Berne

Recreatieruimte Abij van Berne

 

De Abt van de Abdij van Berne wilde een ruimte om in een aangename sfeer bijeen te komen en zo de gemeenschap wat dichter bij elkaar brengen.

 

In de Abdij zijn nog ongeveer 35 Norbertijnen actief. Waarvan een aantal rond de dertig en veertig jaar zijn. Maar de meesten boven de 70.

 

Een uitdaging om voor ieder wat wils te realiseren.

 

We hebben twee wandjes gesloopt waardoor we de keuken konden omdraaien en openwerken. Ook hebben we nu meer zicht op de tuin en de voliere. Als ruimtescheider is daar de grote plantenbak voor in de plaats gekomen.

 

Men was zeer gehecht aan een aantal meubels die we terug hebben laten komen. Daartoe behoort o.a. de ovale tafel met stoelen en de klok.

 

Daarnaast heeft de Abdij een aantal opslagruimten vol met meubelsen kunst welke we wilden hergebruiken. Zo is

de lange rechthoekige tafel in de keuken van oude knielbankjes gemaakt.

 

Dit project is gerealiseerd in samenwerking met Henriette Ausems (advies & styling), Willie van Daal (technische dienst) en de Abt, dhr. Denis Hendrickx.

 

 

 

 

 

Webdesign by FRAAi architecten